In heel Vlaanderen hinder bij bus- en tramverkeer

Bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn is er vandaag in heel Vlaanderen hinder door vakbondsacties. Omstreeks 6.15 uur bleek al dat de oproep van de bonden goed werd opgevolgd.
door
quentin.soenens
Leestijd 1 min.

Ongeveer de helft van de bussen en trams rijdt niet. Dat is vernomen van woordvoerster Karen Van der Sype van De Lijn. In Antwerpen is het aanbod nog beperkter. Daar rijdt amper een kwart van de trams en bussen.

De woordvoerster preciseert dat het niet om een typische staking gaat, maar om werkonderbrekingen. De openbaarvervoermaatschappij rijdt in de kerstvakantie sowieso volgens een aangepaste dienstregeling. De Lijn vindt het zeer zuur dat de reizigers weer de dupe zijn, maar zegt dat er nog overleg is met de vakbonden. Hoelang de acties zullen duren, weet de directie niet.

Problemen bij technische dienst

De bonden staken om problemen bij de technische dienst aan te kaarten en hogere lonen te eisen. Directeur-generaal Roger Kesteloot reageerde eerder dat de bonden «van kwade wil» zijn en «destructief gedrag» vertonen. De Lijn heeft al heel wat inspanningen gedaan voor de technische dienst, luidde het ook.