CORONACIJFERS. Daling van aantal ziekenhuisopnames lijkt af te vlakken

corona besmettingen
Belga / E. Lalmand

Nu het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land weer toeneemt, lijkt ook het aantal corona-opnames in de ziekenhuizen op weg naar een plateau. Het gemiddeld aantal opnames kent nog een heel lichte daling (-2%) in vergelijking met de week ervoor.

Vandaag meldt gezondheidsinstituut Sciensano gemiddeld 185 opnames per dag in de laatste zeven dagen, zondag waren dat nog gemiddeld 188 opnames en een daling met 4%.

In de periode van 4 tot 10 december waren er dagelijks gemiddeld 2.231 nieuwe besmettingen, of 3% meer dan in de zeven dagen daarvoor. Behalve in West-Vlaanderen kent het aantal besmettingen nu ook in Oost-Vlaanderen een opvallende toename, met een toename van respectievelijk 12 en 11%.

Er liggen nu nog 2.832 mensen in de Belgische ziekenhuizen, van wie 617 op intensive care.

Enkel het aantal overlijdens daalt nog sterk, al vlakt ook die daling heel geleidelijk af in vergelijking met de voorbije dagen. Maandag worden nog gemiddeld 90 overlijdens per dag gemeld, een daling met 19%.

In totaal zijn er in ons land nu al ruim 608.000 bevestigde besmettingen geregistreerd sinds de start van de pandemie. Er waren ook net geen 18.000 overlijdens sinds maart.