Bpost: "We zoeken koortsachtig naar creatieve oplossingen voor pakjes"

De maatregelen die bpost neemt om pakjes bij de mensen te krijgen worden "dag na dag" geëvalueerd. Dat laat het postbedrijf weten, in een reactie op de vraag van minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) om een beslissing daarover te herbekijken.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Door de huidige recordvolumes kan bpost niet meer alle pakjes aan huis afleveren. De komende weken zal een deel van de klanten de pakjes daarom zelf moeten gaan oppikken in een afhaalpunt, zo had het bedrijf vrijdag aangekondigd. Maar die beslissing werd fel bekritiseerd en minister De Sutter had aan het bedrijf gevraagd om de maatregel tegen begin volgende week opnieuw te "bekijken".

Recordaantal pakjes

"We waren al koortsachtig bezig met creatieve oplossingen te zoeken om alle pakjes bij de mensen te krijgen. En we zullen dat blijven doen", zegt Veerle Van Mierlo, woordvoerder van bpost, in een reactie.

Of dat betekent dat de maatregel herzien wordt, kan zaterdag niet worden meegedeeld. "We evalueren de maatregelen dag na dag", zo klinkt het.

De woordvoerder benadrukt ook dat bpost momenteel een recordaantal pakjes te verwerken krijgt. "De minister erkent ook de inspanningen die we daarvoor leveren", aldus Van Mierlo.