Bart De Pauw op 14 januari voor de rechter: "Ik zal eindelijk context kunnen geven"

Bart De Pauw zal op 14 januari verschijnen voor de correctionele rechtbank van Mechelen voor stalking en elektronische overlast. Die dag zal de agenda van het proces vastgelegd worden. De Pauw werd in 2017 door een tiental vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, waarop de VRT de samenwerking met de tv-maker stopzette. De Pauw riskeert een boete tot 2.400 euro en een celstraf van 15 dagen tot 2 jaar.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De tv-maker en -presentator bracht begin november 2017 zelf naar buiten dat de VRT de samenwerking met hem had stopgezet na klachten over grensoverschrijdend gedrag door verschillende vrouwen met wie hij had samengewerkt.

"Tot het uiterste verweren"

De Pauw heeft sindsdien steeds volgehouden dat hij niets strafbaars deed en vroeg zelf om een proces. "Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen als zou blijken dat ik ergens in de fout ben gegaan, maar ik zal mij tot het uiterste verweren waar er gelogen is of waar ik ten onrechte in een slecht daglicht ben gesteld", zei hij daarover.