Agenten geschopt en geslagen bij coronacontrole in Elsene (video)

In Elsene zijn zaterdagnamiddag drie agenten van de Brusselse lokale politie gewond geraakt bij een coronacontrole. De agenten probeerden een man op te pakken voor een identiteitscontrole, maar werden aangevallen door omstaanders. Bij het incident werden uiteindelijk drie personen opgepakt.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

"Onze agenten wilden deze namiddag rond 17 uur tijdens een coronacontrole de identiteit van een man controleren", zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. "De man verzette zich daartegen, waarop onze agenten hem probeerden op te pakken. Een aantal omstaanders heeft dat proberen verhinderen. Daarbij werden er trappen en slagen uitgedeeld aan onze agenten."

 

Dit is het respect voor de coronaregels en de politiediensten in Brussel. Hoe ver staat het met de nultolerantie voor geweld tegen politie @VincentVQ en @AnneliesVl ? pic.twitter.com/5tLb8S3pPg

— VSOA POLITIE (@VSOAPOLITIE) November 14, 2020

3 gewonde agenten

De politie kon uiteindelijk drie personen oppakken, die ter beschikking van het parket zullen gesteld worden. "Bij het incident raakten drie agenten gewond", gaat de politiewoordvoerder verder. "Zij konden op eigen kracht naar het ziekenhuis gaan voor verzorging."