Microsoft lanceert nieuwe Xbox twee dagen voor concurrent Sony

Foto Microsoft

Gamers over de hele wereld staan voor een spannende tweedaagse: het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft heeft de nieuwste Xbox-consoles gelanceerd, twee dagen voor grote concurrent Sony zijn nieuwste Playstation-consoles in de winkelrekken legt.

Net zoals bij zijn Japanse concurrent, komen er twee versies van de Xbox-console op de markt: een premiummodel aan 499,99 euro (de Xbox Series X) en een goedkoper model aan 299,99 euro (de Xbox Series S).


Sony komt donderdag dan met een nieuwe versie van de PlayStation, de PS5, op de proppen. Belgische gamers moeten geduld oefenen: de Xbox ligt hier op 19 november in de rekken.

Beide technologiebedrijven dingen de komende weken dus naar een plaats in de woonkamer van de spelletjesconsumenten.

Laatste versie dateert uit 2013

De vorige versies van de consoles, de Xbox One en de PlayStation 4, kwamen in 2013 op de markt. De PlayStation won de concurrentieslag, met dubbel zoveel verkochte exemplaren als de Xbox. Microsoft hoopt deze keer beter te doen, maar de verwachtingen onder Xbox-fans zijn laag omdat Microsoft de lancering van de grootste titel, Halo Infinite, heeft uitgesteld tot volgend jaar.