Biden verwacht vandaag nog overwinning te behalen, Trump met handen in het haar op Twitter

Trump Biden
AFP / A. Weiss & M. Ngan

Na wat al een spannende verkiezingsdag is geweest, lijken de kaarten op dit moment iets gunstiger te liggen voor Democratisch presidentskandidaat Joe Biden. Maar zowel de Republikeinse als de Democratische campagnemanager hebben aangekondigd dat ze verwachten dat hun respectievelijke presidentskandidaat de overwinning zal behalen. Ondertussen zit Trump met de handen in het haar op Twitter.

Nu veel belangrijke staten, zoals Michigan en Nevada, in het voordeel van Joe Biden lijken te kantelen, groeit het vertrouwen in het kamp van de Democraten. Bidens campagnemanager heeft aangekondigd te verwachten dat de Democraat vandaag nog de overwinning in de wacht sleept.

Trump, die woensdagochtend voorbarig de overwinning claimde, krabt zich daarentegen in de geblondeerde haren. Op Twitter schrijft hij: “Gisterenavond leidde ik, vaak stevig, in veel belangrijke staten. Maar dan begonnen die staten plots magisch een voor een te veranderen, wanneer er verrassingsstembiljetten werden geteld.” Daarmee hint hij naar verkiezingsfraude. “ZEER VREEMD”, concludeert Trump. Hij sneert ook naar de opiniepeilingen, die “helemaal en historisch” de bal missloegen.

Ook campagneteam Trump is zeker 

Intussen heeft in een persconferentie echter ook zijn campagneteam aangegeven dat de Republikeinen verwachten de overwinning binnen te halen. “Donald Trump zit in een zeer, zeer, zeer goeie positie”, klinkt het. Ze zeggen dat ze erop vertrouwen dat de stemmen per post, die nog geteld moeten worden, zullen uitdraaien in het voordeel van Trump. Die uitspraak gaat in tegen de oproep van de huidig president deze ochtend om te stoppen met de poststemmen te tellen. Dat deed hij waarschijnlijk omdat Democraten notoire stemmers per post zijn.