De job van technieker bij Elia leer je niet op school!

Elia doet het licht branden in heel het land. Als bouwer en beheerder van het hoogspanningsnet zorgen wij ervoor dat stroom geraakt waar hij nodig is. Onder hen ook Niels en Jimmy. «Wij doen niet alleen het licht branden. Wij zorgen er ook voor dat het blijft branden.»
door
marketing
Leestijd 2 min.

Als wij onze job goed doen, dan ga jij dat niet merken.

«Want dat betekent dat de elektriciteit blijft stromen. Wij zien dat alles werkt, ieder klein deeltje. Maar ook dat het niet doet wat het niet mag doen.» Jimmy is meesterschapper bij Elia en stuurt een team van techniekers aan, zoals Niels.

Niels: «Met onze testkoffer gaan we fouten simuleren. Niks is zo leuk dan die te vinden en op te lossen. Je moet goed elektrische schema's kunnen lezen maar vooral ook goed kunnen redeneren.»

Dit leer je nergens anders.

Niels: «Je krijgt niet meteen de sleutel van de hoogspanningspost. Daarvoor dien je eerst de nodige opleidingen te volgen. We hebben zo veel systemen dat het wel even duurt vooraleer je de kneepjes van het vak kent. Elia zet hierdoor ook fel in op

levenslang leren.»

Jimmy: «De lat ligt hoog maar het is zeer belangrijk dat je een beetje geduld uitoefent. Onze job leer je niet op school. Je krijgt een opleidingstraject, stapsgewijs meer verantwoordelijkheid en een ervaren peter toegewezen die je in de eerste maanden begeleidt.»

Veilig in duo.

Niels: «Je werkt vooral in duo, een ervaren medewerker werkt samen met een minder ervaren collega. Je moet op elkaar kunnen vertrouwen. Maar hier is nooit een vraag teveel. Iedereen staat altijd klaar om elkaar te helpen.»

Jimmy: «Het allerbelangrijkste is dat ‘s avonds iedereen gezond en wel naar huis gaat. Onze mensen groeien niet alleen op technisch vlak maar ook op het vlak van veiligheid. Hier vind je geen cowboys hoor.»

Waarom Elia?

Niels: «Qua loon zit je zeker goed. Aanvullend krijg je ook een iPhone met abonnement, hospitalisatieverzekering, laptop, korting op gas en elektriciteit, maaltijdcheques, een mooi aantal vakantiedagen, … Maar waar het mij vooral om te doen is, is dat je met alle facetten van techniek te maken krijgt en dat je zoveel mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen. Alles is hier een uitdaging.»

Jimmy: «Eens je in onze sector zit, wil je niet meer weg. Je hebt tal van doorgroeimogelijkheden en onze projecten halen vaak de pers. We zijn ook enorm vooruitstrevend en onze job is enorm gevarieerd. Om dit alles te verwezenlijken zijn we constant op zoek naar nieuwe dynamische collega's voor Vlaanderen en Brussel.»

Ontdek nu onze technieker vacatures op www.elia.jobs/nl