Dit vakantiehuisje heeft wel erg veel weg van de cottage in 'The Holiday'

Van alle kerstfilms is 'The Holiday' misschien wel de beroemdste. De romantische komedie, met onder andere filmsterren Cameron Diaz, Kate Winslet en Jude Law, is een vaste waarde tijdens de eindejaarsperiode. De prent doet ons mijmeren over romantische ontmoetingen met vreemden, maar ademt bovenal Kerstmis.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Zij die de film al eens (of meermaals) gezien hebben, weten zonder twijfel waar we het over hebben als we spreken over de beroemde cottage. Het is de plek waar Amanda en Graham elkaar voor het eerst ontmoeten en stiekem dromen we er allemaal van om de kerstdagen in dat kleine, schattige huisje door te brengen.

Acorn Cottage

Wel, als je het ziet zitten om af te zakken naar het Verenigd Koninkrijk zou die wens zomaar kunnen uitkomen. In het dorpje Bretforton in Worcestershire staat namelijk een vakantiehuisje genaamd Acorn Cottage dat wel erg veel weg heeft van het optrekje in 'The Holiday'. Zowel vanbuiten als vanbinnen is de gelijkenis treffend. Het huis wordt aangeboden door een verhuurbedrijf genaamd Dog Friendly Cottages, dus ja, ook je viervoeter mag mee op vakantie. Het huisje biedt plaats aan maximum vier vakantiegangers en kost zo'n 300 pond voor een verblijf van drie nachten, dus ook dat is een meevaller. Meer info vind je hier.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="1014291,1014290,1014289,1014288,1014287"]