Nederlandse politie maakt einde aan minifestival met 300 feestgangers

Twitter / Politie Hilversum

De Nederlandse politie heeft afgelopen nacht een einde gemaakt aan een groot illegaal feest in de bossen van Anna’s Hoeve, vlakbij Hilversum. Naar schatting waren er zo’n driehonderd feestgangers bij elkaar.

Even na 2 uur (de oude zomertijd) werd het feest beëindigd door een grote politiemacht. Twee mensen werden aangehouden. Dat meldt de regionale krant De Gooi- en Eemlander, maar dat kan de politie nog niet bevestigen.


Het zou gaan om een vrouw die een agent schopte nadat ze gemaand werd om te vertrekken en om de dj die op het feest draaide. De meeste andere bezoekers vertrokken zonder problemen. Een enkeling bleef hangen zorgde voor overlast.-

Amsterdam Dance Event

Dit weekend zou het Amsterdam Dance Event (ADE) plaatsvinden en bestond het vermoeden dat het feest een link zou hebben met het evenement, dat vanwege corona alleen online door kon gaan. De organisatie heeft laten weten dat het festival niets met het illegale feest te maken heeft.

De politie noemt het feest ‘onbegrijpelijk en onverantwoord’. “Je eigen belang boven anderen”, twittert een agent. “Waar zijn jullie mee bezig?” Na afloop van het feest bleef er een grote hoeveelheid afval achter in het bos. Die moet vandaag nog worden opgeruimd.