Vicepremier Sophie Wilmès ligt op intensieve zorg na coronabesmetting

Foto Belga

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) ligt op de afdeling intensieve zorg nadat ze besmet is geraakt met het coronavirus. Volgens haar woordvoerder is haar toestand stabiel en is ze bij bewustzijn.

Enkele dagen geleden maakte de ex-premier bekend dat het coronavirus had opgelopen. Volgens Wilmès vond de besmetting wellicht plaats in familiekring, “gezien de voorzorgsmaatregelen die ik buitenshuis genomen heb”. “De vermenigvuldiging van het aantal gevallen herinnert er ons helaas aan dat niemand veilig is”, zegt ze. “Zorg voor jezelf en vooral voor mekaar.”

Wilmès is lang niet de enige prominente politica die de afgelopen weken positief testte op COVID-19. Eerder bleken ook al onder meer Brussels minister-president Rudi Vervoort, Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt, minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet en Waals minister van Onderwijs Caroline Désir besmet. Ze is ook niet de eerste excellentie in de federale regering: staatssecretaris voor onder meer Digitale Agenda Mathieu Michel, een partijgenoot van Wilmès, testte op 9 oktober al positief.