Nieuwe Borat-film brengt Trumps advocaat Rudy Giuliani in nauwe schoentjes (foto’s)

AFP / RNC

Anno 2020 mag niets ons nog verrassen, maar de Amerikaanse presidentsverkiezingen doen bijwijlen nog steeds onze mond openvallen. Rudy Giuliani, de voormalige burgemeester van New York en nu advocaat van Donald Trump, werd geprankt door Borat in diens laatste film. Daarin is Giuliani te zien op bed met z’n hand in z’n broek in de nabijheid van Borats dochter, die 15 jaar oud was in de film.

Na een eerste bioscoophit in 2006 kruipt de Britse komiek Sacha Baron Cohen dit jaar opnieuw in de huid van Borat, een reporter uit Kazachstan die door de Verenigde Staten reist. In het vervolg, voluit ’Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe To American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation Of Kazakhstan’, speelt het Republikeinse kopstuk Rudy Giuliani een ongewilde bijrol.

Foto AFP / T. Clark

Dochter Borat

In de vervolgfilm, die vanaf morgen op Amazon Prime Video te zien is, figureert ook de 15-jarige dochter van de Kazachse journalist. Zij interviewt Giuliani, momenteel de persoonlijk advocaat van president Trump, onder meer over de Amerikaanse aanpak van het coronavirus. Hij gedraagt zich daarbij flirterig en beweert zelfs dat hij een vleermuis zou opeten. Giuliani stelt in dat gesprek voorts dat het virus gefabriceerd is door China, dat het opzettelijk wereldwijd zou hebben verspreid.


Geen happy ending

Na afloop van dat gesprek vraagt de actrice, de in werkelijkheid 24-jarige Maria Bakalova, Giuliani mee naar haar hotelkamer om iets te drinken. Even later is te zien hoe Giuliani op het bed ligt en zijn hand in zijn broek steekt. Daarna komt Borat de kamer binnengelopen en roept hij “ze is 15, ze is te oud voor je!”.

 

De politicus liet gisteren in een reeks tweets  echter weten dat hij slechts zijn overhemd weer in zijn broek stak, en dat hij meteen de politie heeft ingeschakeld toen hij doorhad dat het niet om een echt interview ging. Hij stelt dat als Sacha Baron Cohen beweert dat er ook maar iets anders is gebeurd, de filmmaker een “hardvochtige leugenaar” is.