'The Big Lebowski'-acteur Jeff Bridges lijdt aan kanker

Bij de Amerikaanse acteur Jeff Bridges werd de ziekte van Hodgkin, oftewel lymfeklierkanker, vastgesteld. Hij wordt nu behandeld en de prognose is goed.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Bridges maakte het nieuws zelf bekend via Twitter. De 70-jarige acteur beseft dat het een serieuze domper is, maar blijft evenwel positief. “Er werd lymfeklierkanker bij mij vastgesteld. Hoewel het een zware ziekte is, mag ik me gelukkig prijzen dat ik omringd ben door een fantastisch team van dokters en de prognose is goed. Ik begin aan mijn behandeling en zal je op de hoogte houden. Ik ben enorm dankbaar voor de liefde en de steun van mijn familie en vrienden. Liefs, Jeff”, schrijft hij.

The Dude

De charismatische acteur is vooral bekend van zijn rol als ‘The Dude' in de legendarische komedie 'The Big Lebowski' (1998). In 2010 won hij een Oscar en een Golden Globe voor zijn rol in 'Crazy Heart''. Bridges is sinds 1977 getrouwd met Susan Geston. Ze hebben drie kinderen.

I'm profoundly grateful for the love and support from my family and friends.

Thank you for your prayers and well wishes. And, while I have you, please remember to go vote. Because we are all in this together. https://t.co/6sAU4MYixl

Love, Jeff

— Jeff Bridges (@TheJeffBridges) October 20, 2020

Een overzicht van de meest memorabele filmrollen van Jeff Bridges: