Koppels die ontstonden uit bedrog zijn minder gelukkig

Iemand bedriegen, dat doe je niet. En dat weten we eigenlijk allemaal, maar in de praktijk blijkt dat een stuk moeilijker dan gedacht. Wat als je samen bent met iemand en je op dat moment 'de ware' tegenkomt? Dan kan je toch niet anders dan samen in bed duiken en pas achteraf aan je huidige partner vertellen wat er gebeurd is?
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Uiteraard is dat voor de persoon waar je mee samen bent niet leuk, maar er is meer. Als je relatie ontstaan is uit bedrog (wanneer je dus nog samen wat met iemand anders toen je je huidige partner ontmoette en er allerlei niet zo katholieke dingen gebeurden), ben je namelijk minder gelukkig.

Opnieuw bedriegen?

Dat is althans de conclusie van een onderzoek waarbij Amerikaanse en Australische wetenschappers de handen in elkaar sloegen. Ze kwamen er tijdens die studie bovendien achter dat maar liefst 63% van de mannen en 54% van de vrouwen die momenteel een relatie hebben, nog samen waren met iemand anders toen ze intiem werden met hun huidige partner. En dat heeft dus zo zijn gevolgen. Koppels die in zo'n situatie zitten, zouden namelijk minder gelukkig zijn. We zouden ons minder geïnvesteerd en voldaan voelen en we zouden sneller opnieuw overspel plegen. De studie werd slechts uitgevoerd op een erg kleine proefgroep, maar het is alleszins interessant om over na te denken.