Duurzaam eten en toch genieten, het kan!

Dat is de boodschap die IKEA wil brengen bij de lancering van haar nieuwe plantaardige balletje. Het plantballetje zal iedereen verleiden, zelfs vleesliefhebbers.

Het nieuwe plantaardige balletje is ontwikkeld met één duidelijk doel: een vleesballetje zonder vlees maken, maar met dezelfde structuur en dezelfde heerlijke smaak van een vleesballetje. Een duurzaam alternatief dus, zelfs voor vleesliefhebbers. De typisch Zweedse ingrediënten waarmee de plantballetjes gemaakt zijn, zoals erwteneiwit, haver,aardappelen, uien en appelen, geven ons inzicht in de waarden van IKEA en haar thuisbasis, Zweden.

De ecologische voetafdruk van het nieuwe plantaardige balletje is maar 4% van dat van het traditionele IKEA vleesballetje. Het nieuwe balletje draagt daardoor bij tot de doelstellingen van het merk om zijn ecologische voetafdruk te verminderen.

De plantaardige balletjes zullen verkocht worden aan een lagere prijs dan de vleesballetjes. Opnieuw een bewuste keuze van IKEA. Op die manier wil het bedrijf een zo groot mogelijk aantal klanten overtuigen om duurzamer voedsel uit te proberen.