Bibliotheek Muntpunt houdt drie dagen lang boekenverkoop

Bibliotheek Muntpunt houdt drie dagen lang boekenverkoop
Foto Unsplash

De Brusselse bibliotheek Muntpunt start aanstaande 20 september, op Autoloze Zondag, met een drie dagen durende verkoop van boeken, maar ook cd’s en dvd’s aan lage prijzen. Van 21 tot 28 september gaat Muntpunt bovendien volledig dicht, omdat er overgeschakeld wordt op nieuwe bibliotheeksoftware. Enkel voor de boekenverkoop is Muntpunt uitzonderlijk geopend.

Traditiegetrouw organiseert de Muntpuntbibliotheek op Autoloze Zondag een grote boekenverkoop, maar dit jaar zal die drie dagen duren. De 10.000 titels die de deur uit mogen, worden aan prijzen van één of vijf euro per stuk verkocht. Wie er vijf koopt, krijgt de zesde gratis, waarbij de laagste prijs niet wordt aangerekend. Boeken uit alle hoeken van de collectie belanden in de verkoop, met dit jaar een extra groot aanbod thrillers, cd’s en reis- en kunstboeken.

Nieuw leesvoer

“We sluiten de bibliotheek een week, omdat we overstappen naar nieuwe bibliotheeksoftware. Lenen kan dan even niet en dus leek een extra lange boekenverkoop ons een prima alternatief voor wie alsnog een voorraad leesvoer wil inslaan”, zegt Roel Leemans, algemeen directeur Muntpunt. Bij de boekenverkoop worden zowel oude als nieuwe titels aangeboden. De voorraad wordt doorheen de drie dagen continu aangevuld, waardoor de beste koopjes zeker niet zondagavond al de deur uit zijn.

Met de verkoop steunt het Muntpunt twee goede doelen. Een deel van de algemene opbrengst van de verkoop gaat naar Kom op tegen Kanker en de opbrengst van de cd-verkoop gaat naar Live2020, een initiatief dat steun biedt aan iedereen die live muziek mogelijk maakt en het door de coronacrisis nu financieel moeilijk heeft.