CORONACIJFERS. Opnieuw meer dan 600 besmettingen per dag

Tussen 3 september en 9 september is het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus per dag gestegen naar 636,3. Dat is een stijging met maar liefst 38% tegenover de week voordien. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Al meer dan een week aan een stuk toont het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus een stijging. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de epidemie komt daarmee uit op 92.478 gevallen.

De voorbije dagen zit er duidelijk een versnelling in de toename van het aantal gevallen. De nieuwe stijging met 38% bevestigt die trend.

Ziekenhuisopnames stijgen

Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames is verder gestegen naar 23,7. In totaal zijn in ons land 19.273 patiënten opgenomen in het ziekenhuis sinds het begin van de coronacrisis.

Het aantal doden lijkt ook niet langer te dalen en blijft nu hangen rond 2,6 per dag. Het totale aantal dodelijke slachtoffers staat nu op 9.923. In ons land zijn er momenteel 66,9 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners (+16%).