Messi komt niet opdagen bij medische testen van Barcelona

AFP / P. Barrena

Lionel Messi heeft zich vandaag niet laten zien bij het medisch onderzoek dat de voetballers van FC Barcelona ondergingen in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De Argentijnse aanvoerder van de Catalanen kwam volgens Spaanse media als enige niet opdagen. Messi wil vertrekken bij Barcelona, dat afgelopen seizoen geen enkele prijs wist te pakken en in de kwartfinales van de Champions League werd vernederd door Bayern München (8-2).

Messi staat officieel nog een jaar onder contract in Barcelona, maar hij beroept zich op een afspraak met de clubleiding dat hij na ieder seizoen gratis kan vertrekken. Die clausule zou volgens diverse bronnen echter al zijn verlopen op 10 juni. Volgens de advocaten van de topvoetballer geldt die einddatum nu niet, omdat het seizoen vanwege het coronavirus werd verlengd. Manchester City geldt als de belangrijkste kandidaat om Messi over te nemen.

De spelers van FC Barcelona moesten zich vandaag op de club melden voor enkele fysieke testen. Luis Suarez, die van de nieuwe hoofdtrainer Ronald Koeman al te horen kreeg dat hij mag vertrekken, daagde wel gewoon op. De internationals van de Spaanse topclub waaieren de komende dagen uit over de wereld voor interlands met hun nationale ploegen.

Afkoopclausule

Intussen mengde ook La Liga, dat de Spaanse voetbalcompetitie beheert, zich in de discussie en benadrukte dat de afkoopclausule (van 700 miljoen euro) in Messi’s contract nog steeds geldt en hij dus niet gratis kan vertrekken. La Liga zegt Messi niet vrij te zullen stellen van zijn contract bij Barça tenzij een club het genoemde bedrag ophoest.