OEPS. Willem-Alexander en Máxima schenden coronaregels op vakantie

OEPS. Willem-Alexander en Máxima schenden coronaregels op vakantie
AFP / M. Sharma

De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima slaan ‘mea culpa’ nadat een vakantiefoto op het internet circuleerde waarop te zien is hoe ze minder dan 1,5 meter afstand van iemand houden. Het koningspaar was op vakantie in Griekenland.

In een tweet laten de koning en koningin weten dat ze daar “in de spontaniteit van het moment” niet goed op hebben gelet. “Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen.”

De foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. RTL Nieuws vond na onderzoek het restaurant waar de foto is genomen en nam contact op. Een medewerker van het restaurant bevestigde dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren en dat de man die met het paar op de foto staat, een van de eigenaren is. “De foto was voor een privéfotoalbum”, zegt de maker van de foto. En over het schenden van de coronaregels: “dat was een foutje”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

22 août 2020. Le roi Willem-Alexander et la reine Maxima des Pays-Bas ont visité l’île grecque de Milos pendant leurs vacances.

Een bericht dat is gedeeld door @ the_royals_of_today op