Dit trucje om wakker te worden werkt beter dan sloten koffie

Dit trucje om wakker te worden werkt beter dan sloten koffie
Foto Unsplash

De wekker gaat een eerste keer af. Snooze. Wekker. Snooze. Wekker. Snooze. En zo gaat het nog even door. We hebben het ’s ochtends allemaal weleens moeilijk om wakker te worden en bij de één gaat dat al wat moeizamer dan bij de ander. Maar niets dat een kopje koffie niet kan oplossen, toch? Wel, er bestaat nog een beter trucje.

Voor velen onder ons is koffie de enige manier om wakker te worden. Het heeft zelfs geen zin om je aan te spreken voor je je eerste dosis cafeïne naar binnen hebt gespeeld. Maar, hoe doeltreffend koffie ook mag lijken, er bestaat een veel betere methode om die slaapoogjes weg te werken.

Cool Challenge

Volgens het Nederlandse onderzoek Cool Challenge zou een koude douche in de ochtend wonderen doen om wakker te worden. Dat is niet alleen een vrij toegankelijke methode, maar bovendien is het ook beter dan sloten koffie te drinken bij je ontbijt. Volgens de wetenschappers volstaat het om aan het einde van je douchesessie het water op 20°C te draaien en daar vervolgens twee minuten onder te blijven staan. Je wordt er niet alleen instant wakker van, maar uit de resultaten bleek ook dat proefpersonen die de Cool Challenge deden, 29% minder ziek waren dan hun collega’s. En dat allemaal dankzij wat koud water. Het proberen waard als je het ons vraagt!