Betogers tegen coronamaatregelen vallen politie aan in Nederland (video)

In Nederland is een betoging tegen de coronamaatregelen volledig uit de hand gelopen. Demonstranten begonnen de politie zelfs aan te vallen, zo blijkt uit verschillende beelden.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Honderden mensen troepten donderdagnamiddag samen aan het gebouw van de Nederlandse Tweede Kamer in Den Haag. De politie probeerde de situatie te kalmeren, maar dat werkte averechts. Sommige betogers begonnen daarop enkele agenten aan te vallen.

Op beelden is te zien hoe een demonstrant een agent op zijn hoofd slaat en hoe een andere betoger de agent schopt. Andere beelden tonen dan weer hoe een politiecombi wordt bekogeld door tientallen demonstranten.

Tegen de spoedwet

Tijdens de betoging scandeerden de demonstranten onder meer “wij zijn Nederland” en “weg met de spoedwet”. Vermoedelijk was de betoging het gevolg van een oproep van de actiegroep Viruswaarheid, die tegen de aankomende corona-spoedwet is en het volk daarom oproept tot een volksopstand.

Het Openbaar Ministerie liet op Twitter weten dat dergelijk gedrag niet getolereerd kan worden. “We doen onderzoek naar wie deze mensen zijn. Er is geen enkel excuus voor geweld tegen de politie”, klinkt het.

Niet normaal, deze agressie #viruswaanzin pic.twitter.com/BTxdza8VZU

— Hizir Cengiz (@HizirCengiz) August 20, 2020