Ongelooflijk! Taylor Swift breekt opnieuw een record dankzij nieuwe plaat 'Folklore'

Taylor Swift blijft records breken. De Amerikaanse popster heeft nu ook het record te pakken van vrouwelijke artiest met het meeste nummers in de 'Billboard Hot 100', de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten. Met liefst 113 nummers laat ze de Amerikaanse rapster Nicki Minaj achter zich. 
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De 30-jarige Swift heeft het record te danken aan haar nieuwe album 'Folklore', dat het heel erg goed doet. Alle zestien nummers van het album hebben hun debuut gemaakt in de Amerikaanse hitparade, waardoor het totaal aantal van haar nummers dat de top 100 haalde steeg naar 113.

Swift stoot zo de 37-jarige Minaj van de troon, die met 110 nummers het record sinds 1 april 2017 in handen had. Zij pakte het toen af van het inmiddels overleden soulicoon Aretha Franklin, die het record met 73 nummers in de Amerikaanse hitlijsten 40 jaar op haar naam had staan.

Guinness World Record 

De zangeres brak eerder al het Guinness World Record voor meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest op één dag op Spotify én ze is de allereerste artiest die erin slaagt om van zeven verschillende albums een half miljoen exemplaren te verkopen in één week tijd.