Lesley-Ann Poppe: "Als mijn dochter later in Playboy wil staan, dan hou ik haar niet tegen"

Lesley-Ann Poppe is intussen over de helft van haar zwangerschap en kijkt in Dag Allemaal even vooruit. Zo weet ze al goed hoe ze haar dochter zal opvoeden. “Ik ga haar leren dat kritiek onbelangrijk is”, klinkt het.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Binnen drie en een halve maand bevalt Lesley-Ann Poppe van haar derde kindje dat tegelijkertijd haar eerste dochtertje wordt. Het Vlaamse model weet door haar bekendheid maar al te goed wat het is om kritiek te krijgen en zal haar dochter daar later voor behoeden. “Wat ik haar zeker wil meegeven, is de durf om zichzelf te zijn. Ze moet weten dat ze daar recht op heeft. En wat kritiek betreft: ik ga haar leren dat dat onbelangrijk is. Ze moet niet luisteren naar mensen die het niet goed met haar voorhebben. Die kritiek komt voort uit een vorm van jaloezie. Ik ga haar, net als mijn zonen, proberen te leren hoe ze kan doorzien wat opbouwend en wat afremmend is”, vertelt ze in Dag Allemaal.

Eigen keuzes

De 41-jarige schoonheidsspecialiste vindt het belangrijk dat haar kinderen vrij zijn in het maken van keuzes. “Als ik tegen mijn zoon van 3 zeg dat hij zijn pluchen beer niet mag opeten, dan verwacht ik dat hij luistert. Dat is geen suggestie van het moment. Maar studiekeuzes of haarkleur, dat mogen ze zelf beslissen. En als ze volwassen zijn, moeten ze zeker hun eigen keuzes maken. Als mijn dochter in de Playboy wil staan of juist het klooster wil intrekken: wie ben ik dan om haar tegen te houden? Ik leid mijn eigen leven en mijn kinderen hebben ook dat recht”, besluit ze.

Lesley-Ann sierde in 2012 de cover van Playboy: