Bosje bloemen? Op deze plekken pluk je ze lekker zelf

Bosje bloemen? Op deze plekken pluk je ze lekker zelf
Foto Unsplash

Nu we deze zomer ongetwijfeld veel tijd in huis zullen doorbrengen, is het wel zo leuk om een vleugje natuur naar binnen te halen. Uiteraard kan je voor een bosje bloemen gewoon een bezoek brengen aan je lokale bloemist (zo steun je ook nog eens de kleine ondernemers), maar je kan ook zelf aan de slag – zelfs als je geen tuin hebt.

Als je een eigen tuin hebt, is het natuurlijk makkelijk om een bosje bloemen te plukken voor in huis. Je moet er dan wel op tijd aan denken om die bloemen ook effectief in je tuin te zaaien, maar dat is dan weer een ander verhaal. Mensen die op een appartement wonen of simpelweg geen tuin hebben, hebben tegenwoordig echter ook een hele resem pluktuinen waar ze terecht kunnen.

Biologisch

Pluktuinen zijn al even een hit. Tegen een kleine vergoeding kan je er naar hartenlust bloemen plukken die vervolgens je interieur opvrolijken. Vaak zijn ze ook nog eens biologisch, wat niet alleen mooi meegenomen is, maar wat ook voor de lokale biodiversiteit (denk bijvoorbeeld aan de bijtjes) een ware boost betekent. Door bij een van de tientallen biologische plukvelden langs te gaan, steun je dus het milieu en de boeren bij jou in de buurt. Misschien ken je zelf al een adresje waar je terecht kan, maar als dat niet het geval is, neem dan eens een kijkje op de site van Bio Mijn Natuur. Daar vind je een handig overzicht en gezien het grote aantal is er zeker een plukweide dichtbij je huis. Ook een tipje trouwens voor een leuke activiteit (met je kroost) nu we deze zomer massaal aan staycations doen.