Testcapaciteit in Brussels Gewest neemt toe met meer dan de helft

Testcapaciteit in Brussels Gewest neemt toe met meer dan de helft
Belga / J. Roosens

De totale wekelijkse coronatestcapaciteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt vanaf vrijdagnamiddag verhoogd. Dat zegt Alain Maron, de Brusselse minister van Volksgezondheid. De capaciteit – berekend in aantal openingsuren – wordt verhoogd van 255 uur tot 430 uur, of een toename met bijna 69%. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de weekends, aldus de minister.

“De afgelopen dagen zijn de testcapaciteiten in het Brussels Gewest onder druk komen te staan, met name door het vertrek en de terugkeer van vakantiegangers. Daarom heeft de Brusselse minister van Volksgezondheid gevraagd om het aanbod aan te passen aan de behoeften. Het doel is te zorgen voor voldoende nabijheid voor iedereen die een test nodig heeft en ziekenhuizen en huisartsen te ontlasten van patiënten met een laag risico, in het bijzonder toeristen die naar het buitenland willen gaan”, zo staat in een persbericht.

Quarantaine

Asymptomatische mensen die zich voorbereiden op een vakantie kunnen zich laten testen op 17 locaties. Mensen met symptomen kunnen worden getest in 19 locaties. De volledige lijsten zullen op de website coronavirus.brussels worden gepubliceerd. “Het respecteren van de quarantaine is van fundamenteel belang om de verspreiding van de epidemie onder controle te houden en in te dammen. We zijn allemaal verantwoordelijk voor het niet besmetten van anderen”, besluit Maron.