Doe je kinderen een plezier met een bezoek aan deze 3 musea

Wanneer het zomerse weer het een beetje laat afweten of je de speeltuin en het zwembad wel gezien hebt dan is een bezoek aan een museum een leuke en leerzame afwisseling. Maar kinderen hebben vaak toch een andere definitie van ‘leuk’ dan hun ouders. Het pakt dan ook niet altijd goed uit om ze mee te nemen naar een willekeurig museum. Gelukkig zijn er genoeg musea waar kinderen én ouders zich wel uitstekend kunnen vermaken. Gooi de tassen dus maar in de auto want hieronder lees je waar je het beste terecht kunt voor een tof museumbezoek met het hele gezin.

Het kindermuseum in Brussel

Bij dit museum dat geïnspireerd is op het Children’s Museum in Boston kun je al 45 jaar terecht voor een leuke en educatieve dag met kleuters en kinderen tot ongeveer twaalf jaar. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er diverse workshops waar je aan mee kunt doen (wel even aanmelden als je zeker wilt zijn van een plekje). In dit museum zijn geen computerschermen of videogames terug te vinden maar worden kinderen juist zonder deze digitale middelen gestimuleerd om al hun zintuigen te gebruiken. Perfect voor ouders die hun kinderen even los willen rukken van de tablet en spelcomputer en de beeldschermen lekker voor een dagje in de anti diefstal rugzak willen laten zitten.

Technopolis in Mechelen

Technopolis is het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie. In dit ‘hands on’ museum maken kinderen samen met hun ouders op een toffe manier kennis met techniek. Doordat de ruimtes ingericht zijn op leeftijd is er voor iedereen wel iets leuks te vinden. De kleintjes kunnen heerlijk in een fantasiespel verdwijnen in de nagemaakte supermarkt, ambulance of pizzatent. De waterzone is leuk voor alle leeftijden; een educatieve ruimte waar je heerlijk met water kunt experimenteren. Moeders leg je clutch op een veilige en droge plek want hier wordt uiteraard met water gespetterd en geknoeid.

Openluchtmuseum Bokrijk

‘Deden ze dat vroeger echt zo?’ In het grootste Openluchtmuseum van Vlaanderen, Bokrijk, zullen je kinderen deze vraag vast meer dan eens stellen. Ga met je hele gezin terug in de tijd en waan je in een schilderij van Bruegel. Door de prachtige monumenten en vooral de toegewijde acteurs en actrices in het park voelt het echt alsof je in een tijdmachine bent gestapt. Naast het openluchtmuseum kunnen de kinderen ook nog lekker uitrazen in de openluchtspeeltuin. Of geniet van de prachtige natuur in het park, waar je een wel heel bijzonder fietspad aantreft. Het loopt namelijk dwars door de vijvers van De Wijers, met het water aan beide kanten op ooghoogte.

Check voor je bezoek even de website van de musea zodat je weet met welke coronamaatregelen je rekening moet houden.