Bizarre vertaling gevonden na dood Naya Rivera: “Ik heb het niet gedaan”

Foto AFP / M/ Winkelmeyer

De dood van ‘Glee’-actrice Naya Rivera, die verdronken is in een meer in Californië, heeft heel wat beroering veroorzaakt. Op haar Instagrampagina staat een bizarre en lugubere tekst, die vertaald in het Nederlands nog gekker klinkt.

Bij een filmpje uit begin maart, dat hieronder is te zien, schreef Naya al een opvallende tekst: “Een – Zwaartekracht blijft me naar beneden trekken, maar de drang om te blijven ademen laat me drijven.”

In het filmpje is te zien hoe Naya in een bad zit en met haar hoofd onder water raakt. Alsof het allemaal nog niet gek genoeg is, krijgt de vertaling een bizarre wending.

“Ik heb het niet gedaan

Als je beneden op vertalen klikt, verschijnt er deze tekst: “Een – De zwaartekracht trekt me steeds onder, maar de drang om te ademen helpt me drijven. Ik heb het niet gedaan”, zoals op de screenshots hieronder te zien is.

Veel reacties onder de post komen dan ook van Nederlanders die schrikken van de bizarre vertaling: “Omg druk op vertalen…”, “Kijk hoe raar, weet je niet of je het gevolgd hebt?”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

One – “ gravity keeps pulling me under, but the urge to breathe helps me stay afloat. “

Een bericht gedeeld door Naya Rivera (@nayarivera) op