BIZAR. Ontvoerders verwijderen microchip in hond en stelen puppy’s

BIZAR. Ontvoerders verwijderen microchip in hond en stelen puppy’s
Facebook / Rachel Doyle

Een hartverscheurend verhaal uit het Ierse plaatsje Country Wexford. Dieven hebben daar een hond en haar zeven pups ontvoerd. Om niet getraceerd te worden, werd de microchip van mama Daisy al snel verwijderd. Maar als wrede kers op de taart, werd ze in Dublin gedumpt, op 120 km van haar baasje Patricia Doyle. 

Wonder boven wonder vond Patricia haar Daisy niet veel later terug. Ze trof haar trouwe viervoeter in rouw en in pijn aan. In rouw omdat ze haar kroost mist, en in pijn omdat de chip niet bepaald met een fluwelen handschoen werd verwijderd. “Ze werd gedumpt en had honger, maar het ergste is dat de dieven de microchip met een mes uit haar nek hebben gehaald, waarna ze haar daar gewoon hebben laten liggen. Het is hartverscheurend”, zei Patricia in een interview met de Ierse omroep RTE. Daisy werd overgebracht naar een dierenarts en stelt het ondertussen goed.

Muilkorf en vlooien

Op Facebook postten Patricia en haar dochter ondertussen al talloze berichtjes in verschillende groepen in de hoop de pups terug te vinden. In zo’n post schrijft Patricia dat de ontvoerders ook een muilkorf hadden vastgelijmd aan Daisy. “Al de hele week haal ik langzaam hard geworden stukjes lijm van haar gezicht af. Ze had ook overal vlooien, dus ze werd (en de puppy’s nog steeds) in slechte omstandigheden gehouden.”

“Deze kleine engel heeft nog nooit in haar leven iemand kwaad gedaan en dan besluit iemand om ons leven te verpesten voor financieel gewin. Daisy en ik zullen hierna nooit meer hetzelfde zijn”, gaat ze verder. Haar boodschap is dan ook duidelijk: “Neem alsjeblieft contact met ons op als je informatie hebt over de verblijfplaats van onze Springer Daniel-baby’s van negen weken oud. Ze zitten ergens te smeken om hun moeder.”

There’s one thing I didnt want to share because I didn’t want to upset anyone.. But I don’t care anymore.
Not only did…


Geplaatst door Rachel Doyle op Zondag 19 juli 2020

Geplaatst door Rachel Doyle op Woensdag 15 juli 2020