BIZAR. Buurman vangt twee-jarige jongen die vijf verdiepingen naar beneden valt

Een tweejarige Chinese jongen heeft dankzij zijn moedige buurman een val van vijf verdiepingen overleefd. Het jongetje was uit een raam geklommen en viel daarna naar beneden. Gelukkig kon buurman Li Dehai hem opvangen.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Het ongeluk gebeurde nadat het jochie zijn oma op de een of andere manier uit hun appartement wist te sluiten. Toen zijn oma vervolgens op zoek ging naar een slotenmaker, wis de peuter blijkbaar uit een raam te klimmen.

Een aantal buren zag het jongetje en begonnen om hulp te roepen, waardoor ook buurman Li Dehai een kijkje kwam nemen. Hij riep meteen dat hij niet mocht bewegen terwijl hij de politie belde, zo vertelt de man tegen het Chinese Pear, maar daar had de uk geen oren naar.

"Geen heldendaad"

Velen zullen de actie van Li als een heldendaad zien, maar Li zelf is er echter vrij nuchter onder. De buurman zegt dat hij vooral uit instinct handelde. "We konden niet niets doen terwijl we hem van het gebouw zagen vallen”, zo vertelt hij. "Het ging allemaal heel erg snel. Ik dacht alleen maar aan het redden van hem.”

Na onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat de dreumes niets mankeert. Li zelf heeft door de vangst een lichte kneuzing in zijn arm opgelopen.