Nieuwe website laat je door het raam kijken van mensen over de hele wereld

WindowSwap

Tijdens de lockdown zaten we allemaal vast tussen onze vier muren. Een koppel uit Singapore was het zicht vanuit hun huis zo beu dat ze een tool creëerden om de wereld door de ogen van andere mensen te zien.

Het idee komt uit de hersenpan van Sonali Ranjit en Vaishnav Balasubramaniam. Zij ontwierpen WindowSwap, een website waarop je door het venster van mensen over de hele wereld kunt zien. De video’s duren tien minuten en bevatten ook omgevingsgeluid. “Mijn man en ik waren het zicht vanuit ons raam beu geworden, dus creëerden we een plek op het internet waar je een venster kunt openen op een willekeurige plaats in de wereld. Op die manier kunnen we iedereen het gevoel geven dat ze onze prachtige planeet toch nog een beetje kunnen verkennen”, vertelt Ranjit aan BoredPanda.

Eigen bijdrage

Van een kleurrijke skyline in Istanboel (Turkije) over een gezellig etentje langs de oceaan in Okinawa (Japan) tot een dakappartement met zicht op de Eiffeltoren in Parijs. Het kan allemaal, HIER! Bovendien kan je je eigen uitzicht ook insturen door een mailtje te sturen naar [email protected]. Veel kijkplezier!