Roekeloze vader laat kind boven afgrond hangen om perfecte foto te maken (video)

In een viraal filmpje is te zien hoe een Chinese vader zijn zoontje boven een afgrond laat hangen om het perfecte kiekje te schieten. De man wordt online verweten het "niet waard te zijn ouder te zijn".
door
nina.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De video werd naar verluidt opgenomen aan een panoramische trekpleister in Peking, de Honjing weg, een slingerende weg met scherpe bochten en mooie vergezichten van negentien kilometer lang. Het is niet duidelijk hoe diep de afgrond is waar het jonge kind boven hangt, maar aan zijn lichaamstaal is duidelijk te zien dat hij doodsbang is. De vader houdt het kind vast aan zijn armen, en achter hen staat iemand foto's te nemen.

Domme idioten

Volgens The Daily Mail kan je op het einde van het filmpje, dat origineel gepost werd op de Chinese sociale mediasite Weibo, iemand horen zeggen: "Kijk, kijk! De handen van het kind zijn aan het trillen!" De omstaanders trekken zich echter niets van het gebeuren aan. Vele kijkers vinden de beelden vreselijk, en de vader krijgt online heel wat beledigingen naar het hoofd geslingerd. "Oh mijn god, het leven van je kind als een grap beschouwen, alleen voor wat foto's! Een stel domme idioten!" klinkt het bij iemand.