Na de nieuwe start, de meest boeiende voetbalwedstrijden

De voetbalcompetities van over de hele wereld beginnen opnieuw na hun onderbreking, en fans staan te trappelen om om terug in de actie te kunnen gaan. Hoewel de wedstrijden nu achter gesloten deuren plaatsvinden, betekent het niet dat het enthousiasme om de wedstrijden via het beeldscherm te volgen verminderd is.

Wanneer je je dorst naar een dosis voetbal wilt lessen, tippen we je hier een aantal spannende aankomende wedstrijden om weer volop van te genieten.

De Engelse Premier League

In de strijd om degradatie te voorkomen hebben de teams aan de onderkant van de ladder een zware taak. Norwich die op dit moment slechts 21 punten heeft en een -31 doelsaldo zal er alles aan moeten doen om die val te voorkomen. Zoals het er nu voor staat hebben ze slechts 6 punten verschil met 18e plaats Aston Villa en hebben ze slechts 5 overwinningen op hun lijst kunnen bijschrijven dit seizoen.

Het resultaat tegen Arsenal op de 1e lijkt al een uitgemaakte zaak, zeker met het defensieve spel wat Arteta´s bende speelde de laatste wedstrijden en met Pierre-Emerick Aubameyang die zeker de show wil stelen om zijn plaats bij de Gunners veilig te stellen.

Norwich neemt het daarna op tegen Brighton en Hove Albion op 4 Juli in wat meer probleemloze wedstrijden. Beide teams zullen op zoek gaan naar kansen om punten op te pikken wat tot een boeiende wedstrijd zou moeten leiden.

Beide teams komen uit gecompliceerde wedstrijden; Norwich tegen Arsenal en Brighton tegen Manchester United. En zullen, ofwel de top bereiken met een onwaarschijnlijke overwinning, ofwel een ietwat waarschijnlijker nederlaag behalen.

Over de Rode Duivels gesproken; deze hebben zoals het er nu uitziet een probleemloze week voor de boeg, met de wedstrijd tegen 15e plaats Brighton en daarna de 18e plaats Bournemouth. Zonder tegenvallers zouden deze wedstrijden ze niet moeten vertragen in hun jacht naar de FA-beker, Manchester United heeft volgens sportweddenschappen website Betway, de meeste kansen als 1/6 favoriet om de beker te winnen.

Primeira Liga

FC Porto heeft het niet makkelijk gehad de laatste tijd. Ze hebben niet alleen ernstige onderbrekingen in een wedstrijd gehad met spelers die van het veld wegliepen omdat er door racistische voetbalfans een stoel naar hem werd gegooid, maar zoals Voetbalprimeur ook aangeeft heeft hun 2-1 verlies in hun eerste wedstrijd na de lockdown tegen Famalicao ervoor gezorgd dat rivaal Benfica zich kan levelen met hen.

Dit zorgt ervoor dat beide teams de volgende match moeten winnen om bij te blijven. FC Porto speelt tegen Boavista en Benfica tegen Santa Clara op dezelfde dag nota bene. Op papier ziet het ernaar uit dat beide wedstrijden makkelijk te winnen zijn voor deze topteam, maar Porto is niet stabiel en hun problemen buiten het veld zouden een volgende nederlaag kunnen vergemakkelijken.

La Liga

Zowel FC Barcelona als Real Madrid staan gelijk aan de top wat de puntentelling betreft met 65 punten ieder, en hoewel Barcas twee volgende wedstrijden tegen Athletic Club en Celta Vigo makkelijk te winnen lijken is de derde wedstrijd tegen Atlético Madrid op de 3e plaats dé wedstrijd om te zien.

Beide teams zitten boordevol talent, met Lionel Messi die recent de titel Laureus sportman van het jaar won, en terwijl Atlético Madrid niet veel kans heeft op de tweede plaats, maar kan een overwinning op Barcelona een titel overwinning voor Real Madrid bezegelen.

Serie A

Net als La Liga is de Serie A op dit moment op een beslissend moment en staat Juventus in de positie om hun negende opeenvolgende titel in de wacht te slepen, maar met Lazio op de tweede plaats en maar met 1 punt achterstand zijn deze net zo op de titel gesteld als hun rivaal en zal het een gevecht worden tot het bittere eind.

Voor de lockdown had Lazio 16 overwinningen van de 18 wedstrijden die ze gespeeld hadden en hoewel Juventus een koppelwedstrijd had gewonnen op de derde plaats tegen Inter Milan net voor de lockdown, zou het erg spannend kunnen voor Juventus als Lazio net zo in vorm is gebleven als voor de lockdown.

Juventus heeft de beste positie voor hun aankomende wedstrijd, tegen de middelmatige club Bologna, dus de volgende wedstrijd om te zien gaat de match van Lazio tegen Atlanta worden met de slordige vierde plaats.