VIDEO. Verboden te schreeuwen op Japanse achtbanen, bazen pretpark tonen hoe dat moet

In Japan zijn de pretparken weer opengegaan, al zijn er wel wat extra maatregelen. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer schreeuwen op rollercoasters, maar dat is volgens velen makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom kropen de bazen van een pretpark in een van hun achtbanen om te laten zien hoe het moet.

Om de veilige heropening van pretparken in Japan mogelijk te maken lijstte een koepelorganisatie van pretparken enkele maatregelen op. Eén daarvan is volgens de meeste bezoekers wel een beetje overdreven of zelfs onmogelijk. Je mag namelijk niet meer schreeuwen op achtbanen. Dat meldt de krant The Wall Street Journal.

Klachten

Maar verschillende bezoekers van het pretpark Fuji-Q beseften al gauw dat dit niet gemakkelijk is. “We kregen klachten dat het verzoek van de pretparkvereniging om geen harde geluiden te maken onmogelijk en te streng was”, vertelt een woordvoerder van Fuji-Q. “Daarom besloten we de video uit brengen.”

In de video zie je ludiek hoe twee goed verzorgde bazen van het pretpark een rondje doen in een van de achtbanen, zonder een kik te geven. Het filmpje eindigt met de slogan “Schreeuw het uit in je hart”. Als dat maar goedkomt!