Presentator van MythBusters op 49-jarige leeftijd overleden

AFP / N. Vazquez

De Amerikaanse tv-presentator en modelbouwer Grant Imahara is op 49 jaar aan een hersenbloeding overleden. Hij maakte naam als presentator van de populair-wetenschappelijke tv-serie ‘MythBusters’, maar hij bouwde ook modellen, onder meer voor de Star War-films.

The Discovery Channel, waarvoor Imahara de documentairereeks ‘MythBusters’ presenteerde, reageerde bedroefd: “We zijn diepbedroefd om dit trieste nieuws over Grant te horen. Hij was een belangrijk lid van onze Discovery-familie en een echt geweldige man. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar zijn familie.”

“Briljante ingenieur”

Ook Adam Savage, zijn co-presentator in de serie, gaf uiting aan zijn verdriet op Twitter: “Ik ben sprakeloos. Geen woorden”, schreef hij. “Grant was een briljante ingenieur, artiest en performer.”

Grant Imahara’s carrière begon als modelbouwer voor films als Star Wars. Hij werd bekender door zijn deelname aan de documentairereeks ‘MythBusters’, die mythes tussen 2005 en 2014 onderzocht met hulp van moderne technologie. Meest recent werkte Imahara aan de Netflix-serie ‘White Rabbit Project’ mee.