Man slaat op de vlucht met poema

poema
Foto Unsplash

Huisdieren heb je in alle soorten en maten, maar een poema is wel heel apart. Te apart, zo vindt de Poolse rechtbank. De oud-militair Kamil S. wil zijn uit de kluiten gewassen kat toch houden en is daarom op de vlucht geslagen met zijn huisdier.

De rechter besliste onlangs dat de man uit Polen zijn maatje Nubia moest overdragen aan een dierentuin. Nu hij zijn levensgezel duidelijk niet vrijwillig zal afstaan, is de politie met een klopjacht begonnen op de man en zijn poema. Naar verluidt zijn er tweehonderd man uitgerukt in de zoektocht.

Geen speelgoed

Volgens de directeur van de dierentuin in Poznán moet er dan ook niet licht gedacht worden over de gevaren van een poema. “Dit is geen schattig speelgoed. Het is één van de gevaarlijkste dieren ter wereld”, zo klinkt het.

S. zou de poema zes jaar geleden hebben aangeschaft in Tsjechië. Volgens bekenden zou hij de poema min of meer beschouwen als zijn kind en is hij absoluut niet bereid deze af te staan. Dat bleek ook toen dierentuinmedewerkers het beest wilden ophalen. S. bedreigde hen met een mes, waarna hij de poema met zich meenam. De politie wil weinig kwijt over de jacht, behalve dat deze nog bezig is.

Steun voor dierenvriend

Ondanks de gevaren hebben veel bewoners van het zuidelijke dorpje Myslowice medelijden met S. Ook de burgemeester sprak een steunbetuiging uit aan de oorlogsveteraan. “De liefde voor het dier en een harteloze uitspraak van de rechtbank dwongen hem te vluchten. Hij verstopt zich daarom in het bos.”

Bron: Metro Nederland