Dierenbeul dumpt kittens in compostbak

In het Nederlandse Denekamp zijn drie kittens aangetroffen in een gft-bak. De kittens zouden er volgens de dierenambulance twee dagen hebben moeten overleven.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Doordat de bewoners de bak niet aan de kant hebben gezet, zijn de beestjes gelukkig niet in de vuilniswagen terechtgekomen. De drie kittens zijn ongeveer acht à negen weken oud en werden gevonden aan de Kafmolen in Denekamp. De dierenambulance roept iedereen die mogelijk iets weet zich te melden: "Dit kan een auto zijn die een tijdje heeft stilgestaan of iets opvallends deed. Ook komen we graag in contact met personen die weten van mensen die eerst kittens hadden en nu niet. Uiteraard worden alle meldingen anoniem behandeld."

Veel boze reacties

De dierenambulance schrijft dat de zaak serieus onderzocht wordt en ook onder de Facebookpost spreken mensen hun verontwaardiging uit. "Als de monsters gevonden worden die dit hebben gedaan, direct opknopen in de hoogste boom. Jeetje wat een triest volk", zo luidt een van de reacties. Iemand anders schrijft: "Hoop dat degene die dit heeft geflikt gevonden wordt, die kan zijn of haar lol wel op lijkt me."

Bron: Metro Nederland