Alexandra Potvin uit elkaar met vriendin: “Voor mij is dit nog niet definitief”

Instagram / @alexandra_potvin

Radiopresentatrice Alexandra Potvin is niet langer samen met actrice Anke De Ridder. Ze vormden twee jaar een koppel. “Soms is liefde gewoon niet genoeg”, klinkt het.

In de zomer van 2018 kondigden Joe-stem Alexandra Potvin (54) en Anke De Ridder (39) aan dat ze een relatie hadden. Dat was verrassend nieuws, want De Ridder was tot dan enkel relaties aangegaan met mannen, zoals Peter Van Asbroeck en Ben Van Ostade. Toch leken de twee dolverliefd en vormden ze een gelukkig gezin met Ankes nu negenjarige dochter.

Twee intense jaren

Jammer genoeg is daar nu een einde aan gekomen. “Na twee intense, mooie jaren samen hebben we met pijn in onze harten en uit liefde voor elkaar besloten om elk onze eigen weg te gaan. We wensen deze hartverscheurende breuk in alle rust en privacy te verwerken”, lieten ze weten.

Niemand anders in het spel

De Ridder, die vaak te zien was in het toneelgezelschap ‘Echt Antwaarps Teater’, benadrukt in Dag Allemaal dat er niemand anders in het spel is. “Jammer dat men er bijna van uitgaat dat er wel een derde móet zijn, maar dat is bij ons zeker niet het geval. Alexandra en ik kunnen absoluut nog door één deur, we bellen nog met elkaar. ’t Is heel vers sowieso, en we moeten het allebei nog eventjes verwerken en een plaats geven. Er is nog heel veel liefde tussen ons, maar soms is liefde gewoon niet genoeg. Da’s eigenlijk heel pijnlijk om vast te stellen, en het maakt onze breuk extra moeilijk”, vertelt ze.

Nog niet definitief

Ook Potvin bevestigt de breuk, maar koestert nog een sprankeltje hoop dat het ooit weer goed kan komen. “We hopen dat iedereen sereen met onze breuk omgaat. Want voor mij is dit nog niet helemaal definitief. Anke en ik hebben besloten elkaar wat tijd en ruimte te geven. Zo hebben we de kans om in alle rust uit te zoeken wat er nog kan zijn tussen ons. Ik hoop dat iedereen ons die rust ook zal gunnen”, klinkt het.