Politie arresteert 12-jarige jongen die racistische berichten stuurt naar Wilfried Zaha

De politie van West Midlands Police in Engeland heeft een 12-jarige jongen gearresteerd. De tiener zou racistische berichten gestuurd hebben naar voetballer Wilfried Zaha. 
door
Karsten
Leestijd 2 min.

Wilfried Zaha kreeg verschillende haatdragende berichten voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Aston Villa. Voor het duel zondag begon kreeg de Ivoriaan de boodschap dat "hij maar beter niet scoorde... of ik kom naar je huis gekleed als spook", gevolgd door enkele foto's die niets tot de verbeelding overlaten.

De verontwaardigde Crystal Palace-aanvaller deelde de racistische uitlatingen op Twitter. Daardoor ging de bal aan het rollen, want de lokale politie ging meteen op zoek naar de dader.

Woke up to this today. pic.twitter.com/Zal0F96htJ

— Wilfried Zaha (@wilfriedzaha) July 12, 2020

Tiener

De West Midlands Police deelde later op de dag mee dat ze een arrestatie hadden verricht. "De 12-jarige jongen zit nu in hechtenis. Bedankt om ons op de hoogte te brengen. Racisme wordt niet getolereerd", staat er te lezen op het Twitteraccount van het politiekorps.

Reacties

Er kwamen verschillende reacties op het voorval. Zo noemde de Premier League het voorval al onacceptabel en betuigen ze hun volledige steun aan Wilfried Zaha. Ook Crystal Palace-coach Roy Hodgson deed zijn boekje open over het voorval: "Het is heel triest dat een speler wakker wordt en zo'n verachtelijke en laffe berichten moet lezen. Het is goed dat Wilfried de berichten deelde, want over zoiets mag je nooit zwijgen." De jongeman werd ondertussen vrijgelaten.

#UPDATE | The 12-year-old boy arrested in connection with racist social media messages sent to a footballer has been released under investigation while our enquiries continue.

Racism has no place in society and we're attempting to contact the footballer to obtain a statement.

— West Midlands Police - #StayAlert (@WMPolice) July 13, 2020