Negen stappen naar duurzaamheid

Duurzaam leven maakt leven in de toekomst mogelijk. Door op een duurzame manier met het milieu bezig te zijn, bewust met de natuur om te gaan én weloverwogen te leven. In het dagelijks leven zijn er legio voorbeelden van hoe het duurzamer kan. Wie elke maand een stap zet, maakt toekomstig leven mogelijk.

Vervang je lampen

Als je kiest voor lampen met LED-techniek bespaar je niet alleen flink op je energiekosten, je kiest ook voor een duurzamere manier van verlichten. Zo gaat een Ledlamp vele malen langer mee dan een traditionele gloeilamp.

Doe gek!

Af en toe springen en dansen geeft je positieve energie! Gelukkige mensen kunnen de wereld aan.

Recycle

Ontspullen is niet alleen een modewoord, het is ook verkwikkend. Kijk elke week of je iemand blij kunt maken met iets uit je huis en recycle. Bovendien geef je spullen die je niet meer gebruikt een tweede leven.

Flexitariër

Wie een dag per week geen vlees eet, is op weg naar een schoner milieu. Alleen al om de impact die de vleesproductie erop heeft. En eerlijk is eerlijk: je kunt best een dag zonder.

Nieuwe planten

Kies bij nieuwe beplanting voor een plant die een gunstig effect heeft op de ontwikkeling van insecten. Veel insecten zijn van groot nut voor de biodiversiteit. Zorg dat je je planten natuurlijk ook in een duurzame plantenbak plaatst.

Bewuste boodschappen

Kijk tijdens het boodschappen doen eens waar de groente en fruit vandaan komt en hoe veel nut de plastic verpakking erom heeft. Koop zoveel mogelijk lokale producten zonder onnodige verpakking.

Elke dag één ding

Wie elke dag één stukje zwerfvuil van straat raapt, heeft op jaarbasis een paar vuilniszakken vol. Gooi in elk geval zelf niks op straat.

Wandelen

Breng meer tijd door in de natuur en laat je inspireren door alles wat groeit en bloeit.