Man paraglide van berg af alsof hij thuis in de zetel zit (video)

Deze paraglide instructeur uit Turkije valt onder de noemer: bankhanger eerste klas. De 29-jarige Hasan Kaval uit Izmir ging namelijk voor een speciale paraglidesessie de lucht in, mét zetel en televisie.

Kaval besloot om zijn gekste idee ooit werkelijkheid te laten worden: doen alsof je thuis bent in de lucht. Het was een droom die al jaren geleden bij hem opkwam. Hij toverde zijn rode zetel om tot eentje dat de lucht in kon; met metalen frame met wieltjes waar hij een parachute aan hing. Ook een voetenbankje, lamp én televisie gingen mee de lucht in.

De paraglide-instructeur trok daarop naar een berg in Oludeniz, waar hij met behulp van zijn vrienden werd gelanceerd. Binnen de kortste keren hing hij in de lucht, terwijl hij tv keek met op de achtergrond prachtige bergen, zee en een keihard applaus.

Tom en Jerry

Het engste van alles: Kaval zelf zat niet vast aan de parachute. Zelf doet de paraglide-instructeur daar nogal luchtig over: “Ik was niet bang, mijn vrienden vertrouwden mij. Het was allemaal prima”, zegt hij tegen Daily Mail.

Eenmaal in de lucht verving Kaval zijn schoenen voor slippers. Hij drukte de televisie – waarop een camera bevestigd zat – aan en keek naar Tom en Jerry. Casual sloeg hij een blikje cola achterover en smikkelde hij van een zak Doritos. Alsof hij thuis was.

Eind goed al goed

Het belangrijkste: Kaval landde met sofa en al veilig op de grond, waarna hij de laatste chips naar binnen stopte. Op de beelden op YouTube is te zien hoe hij de stunt voorbereidt met zijn vrienden. De paraglider is enorm tevreden over de uitvoering. “Het voelde zo lekker en relaxt!”