Je kan nu ook videobellen op Tinder

Het is vanaf nu mogelijk om de gesprekken met je Tinder-match naar nieuwe hoogtes te tillen. De datingapp maakt namelijk videobellen mogelijk, een functie die momenteel in een aantal landen getest wordt.

Tinder noemt de nieuwe videobelfunctie Face To Face. Gebruikers die een match zijn moeten eerst beide toestemming geven wil een videogesprek mogelijk zijn. Ze kunnen de optie voor elke match altijd weer uitschakelen.

Geen naaktheid

Videogesprekken zijn te starten via een icoontje aan de rechterbovenkant van het chatscherm. Tijdens het gesprek zien gebruikers een split-screen: ze vullen elk een helft van het scherm.  Urenlange typesessies zijn zo verleden tijd, alsook blind dates waarbij je (onaangenaam) verrast wordt door je match. Naaktheid, seksuele handelingen en scheldwoorden zijn niet toegestaan.

Nog niet in België

In België en Nederland is de functie helaas nog niet beschikbaar. Vooralsnog werkt het videobellen alleen voor leden in de Verenigde Staten, Brazilië, Australië, Spanje, Italië, Frankrijk, Vietnam, Indonesië, Korea, Taiwan, Thailand, Peru en Chili. Als het videobellen een succes wordt, wordt het in meerdere landen uitgerold.

Tinder is de populairste datingapp ter wereld en is ruim 340 miljoen keer gedownload. Het bedrijf zegt zes miljoen betalende leden te hebben. In 2019 was Tinder de app met de meeste omzet in de App Store van Apple.