Wil je je huis sneller verkopen? Zet dan deze planten in je tuin

Wil je je huis sneller verkopen? Zet dan deze planten in je tuin
Foto Unsplash

Eens je hebt besloten om je huis te verkopen, wil je dat alles zo snel en vlot mogelijk gaat. Jarenlang moeten wachten tot iemand je stekje koopt – zwaar onder de vraagprijs dan nog – is geen pretje. Maar dat ligt ook voor een deel in jouw handen. Natuurlijk kan je je interieur een opfrisbeurt geven zodat alles wat moderner oogt, maar er is meer.

Ook je tuin (of je geveltuin als niet over een echte beschikt) heeft wat extra aandacht nodig als je snel wil verkopen. Potentiële kopers zitten namelijk niet te wachten op een met onkruid overgroeid stuk terrein, maar willen zich liefst al meteen op vakantie wanen wanneer ze zich neervlijen in het gras.

Feng Shui

Goed voor je tuin zorgen is dus uiterst belangrijk als je snel een bod in de wacht wil slepen. En ook de specifieke planten die je er zet, zijn van belang. OnBuy, een directe concurrent van Amazon in het Verenigd Koninkrijk, ondervroeg 3.400 mensen over wat zij nu juist belangrijk vinden aan de tuin van een koophuis. Maar liefst 67% van hen gaf aan dat ze voorkeur geven aan een tuin die al helemaal in orde is, zodat ze er zelf geen werk meer aan hebben. En ze gaven ook duidelijk aan dat sommige planten hen sneller ja zouden doen zeggen dan andere. Hortensia’s staan daarbij met stip op één, maar ook lelies en lavendel scoren goed. De top tien vind je hieronder, maar er is alleszins iets opvallend aan de hand met de meest vernoemde planten. Volgens Feng Shui-experten zijn al deze soorten namelijk bevorderlijk voor onze innerlijke rust. Iets om rekening mee te houden dus, of je nu wel of niet van plan bent om je huis te verkopen!

Top tien beste planten

  1. Hortensia (78%)
  2. Lelie (71%)
  3. Lavendel (64%)
  4. Struikroos (57%)
  5. Mimosa (51%)
  6. Petunia (42%)
  7. Dwerglila (35%)
  8. Buxus (28%)
  9. Orchidee (23%)
  10. Rozemarijn (21%)