Open Vld-politica haalt uit naar Conner Rousseau: “Ik zou hiervoor ontslagen worden”

Instagram / @alexandradarch

Alexandra D’Archambeau (Open Vld) is niet te spreken over een Instagrambericht van Conner Rousseau waarin hij het over ‘leugenaars’ heeft. “Ik zou zoiets echt nooit doen”, schrijft ze op Twitter.

Conner Rousseau ging maandag niet in op de uitnodiging van de ‘drie koningen’ om een eerste keer met de zes partijen samen te zitten om een startnota in te zien, dit in het kader van de onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe federale regering. De 27-jarige Sp.a-voorzitter deelde op Instagram een selfie waarop hij duidelijk lijkt te maken dat hij geen oren heeft naar de huidige manier van onderhandelen. “Ik kan de leugenaars niet horen”, schreef hij bij de foto.

Onbegrijpelijk

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Wilrijks districtsraadslid Alexandra D’Archambeau (28). “Ik zou zoiets dus echt nooit, maar dan ook echt nooit doen. En ik dacht dat ik een rebel was. Op mijn werk zou ik hiervoor ontslagen worden. Ik begrijp het echt niét”, tweette ze.

Vooruitgaan

Ook Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert (43) uitte maandag al zijn ongenoegen over de sp.a. “Een evenwichtige basisnota ligt klaar. Vanmiddag werden 6 partijen gevraagd daar kennis van te nemen. Jammer genoeg wil 1 partij, sp.a, niet op de uitnodiging ingaan. Als we ooit nog vooruit willen raken, zal men toch minstens de moed moeten hebben te komen luisteren”, klonk het op Twitter.

Toch nog samenzitten

Woensdagnamiddag raakte bekend dat Conner Rousseau donderdag alsnog een afspraak heeft met het partijvoorzitterstrio.