Nicht van Trump: “Donald is nog steeds een kind van 3”

Volgende week komt in de VS het boek uit van Mary Trump, de nicht van de president. “Vandaag de dag is Donald nog net zoals hij was toen hij drie jaar oud was: niet in staat om te groeien, te leren of te veranderen, niet in staat zijn emoties te sturen, zijn reacties te temmen of informatie op te nemen en te verwerken”, schrijft de klinisch psychologe.

De familie Trump heeft alles geprobeerd wat juridisch mogelijk was om het verschijnen van het boek te verhinderen, maar dat is niet gelukt. Integendeel, het boek wordt al op 14 juli gepubliceerd. Dat is twee weken eerder dan verwacht. Uitgever Simon & Schuster liet in een verklaring weten dat dit komt wegens “de grote vraag en buitengewone belangstelling”.

Fred Trump

Intussen is de uitgever begonnen met enkele ophefmakende fragmenten te laten lekken. Zoals het citaat hierboven. Van de rechter mag Mary zelf geen commentaar geven op het boek, maar de uitgever maakt dat gemis goed. Mary Trump, een psychologe, bracht een groot deel van haar jeugd door in het grootouderlijk huis in New York, waar ze getuige was van talloze familiebijeenkomsten en feesten. Ze is de dochter van Donalds overleden broer Fred, die stierf op jonge leeftijd na een strijd tegen alcoholisme.