Ook op het gebied van orgasmes bestaat er een grote genderkloof

Ook op het gebied van orgasmes bestaat er een grote genderkloof
Foto Unsplash

De genderkloof is een realiteit waar we anno 2020 niet omheen kunnen. Mannen verdienen nog steeds meer dan vrouwen en het is hoog tijd om daar verandering in te brengen. Maar ook op andere gebieden is er sprake van een genderkloof, niet in het minst wat betreft orgasmes.

Zondag 5 juli vierde het Verenigd Koninkrijk de Nationale Orgasmedag. In het kader daarvan organiseerde seksspeeltjesbedrijf Lelo een enquête om te weten hoe het gesteld is met onze orgasmes. En wat bleek? Mannen en vrouwen staan ook op dat gebied nog lang niet op gelijke voet.

Nog nooit een orgasme

Uit de resultaten van de bevraging bij 4.000 heteroseksuele deelnemers bleek namelijk dat mannen in 66% van de gevallen klaarkomen tijdens een vrijpartij, terwijl dat percentage bij vrouwen slechts 43% bedraagt. Een opvallend verschil, maar daar houdt het niet op. Maar liefst één op de twintig vrouwen gaf namelijk aan nog nooit klaargekomen te zijn tijdens de seks. En hun mannelijke sekspartners zijn duidelijk niet op de hoogte van die cijfers, want de mannelijke bevraagden gaven aan dat hun vrouw in 60% van de gevallen een orgasme krijgt. We kunnen dus spreken van een ware genderkloof op dit gebied.

Clitorele stimulatie

“We zien dat die kloof niet bestaat wanneer vrouwen seks hebben met een andere vrouw, wat erop wijst dat dit echt gendergerelateerd is”, aldus Kate Moyle van Lelo aan Metro UK. Volgens haar is de kloof grotendeels te wijten aan een gebrek aan seksuele opvoeding en culturele issues. Mannen denken, onder andere door porno, nog al te vaak dat vrouwen alleen door penetratie klaarkomen, terwijl veel van hen net clitorele stimulatie nodig hebben om hun hoogtepunt te bereiken. Maar omdat er nog altijd een taboe heerst rond seks vinden veel vrouwen het helaas moeilijk om hierover te communiceren. Ben je een vrouw en wil je dus wat vaker een orgasme bereiken, aarzel dan zeker niet om hierover in gesprek te gaan met je partner.