Matthieu 'Bazart' Terryn brengt eigen wijn op de markt voor het goede doel

Bazart-frontman Mathieu Terryn heeft zijn eigen roséwijn, in blik, gelanceerd: ‘Plus One Rosé'. De zanger plakte er ook meteen een nobel doel aan vast: voor elk verkocht 4-pack schenkt Terryn één euro aan het LIVE2020 fonds, ten voordele van Belgische muzikanten en hun crews die tijdens deze coronacrisis zwaar getroffen worden.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Het is al langer geweten dat Terryn graag met eten en drinken bezig is. In zijn Instagram-bio staat dat hij "een fulltime Bourgondiër" is en Tijdens de lockdown zorgde Mathieu voor culinair vermaak op het internet met zijn #CroqueMeThieus: zijn versies van lekkere, hartige croques.

'La vie en rose'

Nu is er dus '+1', een roséwijn in blik waarvoor Terryn samenwerkte met wijnimporteur Young Charly en het gerenommeerde wijnhuis Artadi. "Ik probeer ‘la vie en rose' te leven, ook al zijn de dagen nu soms ietwat donker", zegt Terryn. "Ik ben gemaakt om muziek te spelen op een podium, mét publiek voor mijn neus. Maar dat gaat nu even niet. Vandaar dat we per verkocht 4-pack één euro schenken aan het LIVE2020 fonds -  een initiatief van verschillende spelers uit de Belgische livemuzieksector."