Deze nieuwe app wordt vaker gedownload dan Pinterest

Deze nieuwe app wordt vaker gedownload dan Pinterest
Foto Unsplash

Pinterest is al sinds jaar en dag de absolute favoriet van iedere estheticus met een smartphone. Je vindt er de mooiste plaatjes, tonnen inspiratie en links naar handige artikels. En, laat ons eerlijk zijn, heel wat brol. Lange tijd was Pinterest dan ook de meest gedownloade app in de Lifestyle-categorie op de Google Play Store, maar dat is nu voorbij.

Er is namelijk een nieuwe, Belgische app die het in die categorie tegenwoordig beter doet: Ablo. Dat is een creatie van de Gentse appontwikkelaar Massive Media die vorig jaar zelfs de titel ‘App of the Year’ in de wacht sleepte.

Soulmate ontmoeten

Heb je net als ons nog nooit van Ablo gehoord? Wel, dan behoor je duidelijk niet tot de 10 miljoen gebruikers die hem wel al installeerden. Kort samengevat is Ablo een app die je in staat stelt om n je eigen taal met mensen van over de hele wereld te communiceren. Jij schrijft of praat zoals je altijd doet, de app doet het vertaalwerk en vervolgens krijgt je gesprekspartner de conversatie in zijn of haar eigen taal te zien. Het merendeel van de gebruikers woont in Brazilië, Colombia, Mexico, Italië, Frankrijk, Turkije, Indonesië en Rusland – en het hoeft niet te verbazen dat Ablo vooral bij Generatie Z erg populair is. Heb je dus iemand leren kennen op vakantie en wil je contact houden of wil je vanuit je luie zetel je soulmate ontmoeten, dan weet je waar je moet zijn.

Downloaden is gratis. Ablo is beschikbaar voor iOS en Android.