Vrouw niet veroordeeld voor seks met 14-jarige: "Relatie was oprecht"

Sophie Johnson, een toenmalig 20-jarige vrouw die herhaaldelijk seks had met een 14-jarige jongen die ze via internet ontmoette, heeft haar vrijheid behouden. Volgens de rechter wist ze niet de ware leeftijd van de tiener toen ze in mei 2018 op drie keren seks met hem had.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

De 22-jarige Britse negeerde volgens rechter Sarah Mallett de waarschuwingen dat hij te jong voor haar was. Verdachte Sophie Johnson vertelde dat ze de relatie beëindigde toen ze zich realiseerde dat hij minderjarig was.

"Jong voor haar leeftijd"

Ze kreeg een voorwaardelijke straf opgelegd nadat een rechter had vernomen dat ze al een "aanzienlijke straf" had ervaren doordat ze zowel haar baan als haar huis had verloren. Rechter Sarah Mallett zei dat Johnson werd omschreven als jong voor haar leeftijd en dat de jongen volwassen was voor de zijne, en voegde toe: "Dit was een relatie van wederzijdse genegenheid, er werd geen enkele druk uitgeoefend."

Sophie Johnson verlaat de rechtszaal als een vrije burger. (c) North News and Pictures

"Hopelijk geen blijvende schade"

"Dat wil niet zeggen dat het effect van dergelijke misdrijven op hun slachtoffer opzij wordt gezet", vervolgt Mallett. "Er is echter geen persoonlijke verklaring van het slachtoffer en ik begrijp dat hij heeft geprobeerd verder contact met u op te nemen." "Ik hoop dat er op lange termijn geen schadelijke effecten op de jongen zullen zijn", besluit ze.