‘Fixer’ van Epstein opgepakt, Twitter gaat los over komende “zelfmoord”

Ze was een tijdje van de radar. Nadat haar beste vriend Jeffrey Epstein werd gearresteerd en daarna zelfmoord pleegde, was Ghislaine Maxwell nergens meer te bekennen. Tot nu. Op Twitter wordt nu volop ‘gegrapt’.

De FBI bevestigt vandaag dat Ghislaine Maxwell, ook wel de vertrouweling genoemd van de overleden Amerikaanse zedendelinquent en multimiljonair Jeffrey Epstein, is opgepakt. Amerikaanse media berichten dat Ghislaine Maxwell is aangehouden in New Hampshire.

Wie is ze?

Maxwell is de ex-vriendin van Epstein en bleef ook na hun relatie bevriend met hem. De aard van hun relatie is altijd onduidelijk gebleven. In een getuigenis verklaarden diverse huishoudelijke medewerkers van Epstein in 2009 dat Maxwell zowel in zijn publieke leven als in zijn privéleven een centrale rol speelde als “vriendin nummer één”. Deze rol omvatte sinds omstreeks 1992 ook het inhuren, controleren en ontslaan van het huishoudelijk personeel.

Maxwell in 2013.

Sommige vermeende slachtoffers van de multimiljonair zeggen dat Maxwell betrokken was bij het misbruik. Ze zou meisjes hebben geronseld als „de madam van Jeffrey Epstein.”

Trump en Clinton

Maxwell is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell die in 1991 van zijn jacht viel en in zee verdronk. Ze stond bekend als socialite. Eerst in Londen, waar ze is geboren en daarna in New York. Ze heeft altijd een breed netwerk gehad en omringde zich met mensen als Donald Trump, Bill Clinton en prins Andrew, eveneens een vriend van Epstein die in verband met zijn misbruikt wordt gebracht.

Uit het beeld verdwijnen

In 2012 richtte Maxwell het TerraMar Project op, een milieuorganisatie die de bescherming van oceaanwateren als doel had. De organisatie stopte in 2019, nadat Epstein opnieuw werd aangeklaagd. Ze verdween uit beeld nadat Epstein vorig jaar zelfmoord had gepleegd in gevangenschap.

Maxwell heeft herhaaldelijk elke betrokkenheid bij Epsteins zedenmisdrijven ontkend. Op Twitter denken ze daar anders over. Ook verwachten mensen dat ze hetzelfde doet als Jeffrey Epstein en maken er ‘grappen’ over.