China plaatst opnieuw half miljoen mensen in quarantaine

Foto AFP

China heeft vandaag bijna een half miljoen mensen in quarantaine geplaatst nabij de hoofdstad Peking. De stad is sinds half juni opnieuw getroffen door een opleving van COVID-19, die de autoriteiten nog steeds omschrijven als “ernstig en complex”.

Het Aziatische land had de epidemie grotendeels bedwongen. Maar de vaststelling van zo’n 300 nieuwe gevallen in de stad in een tijdsbestek van iets meer dan twee weken wakkert de angst voor een tweede besmettingsgolf aan.

Peking heeft al een uitgebreide screeningscampagne gelanceerd, scholen gesloten, de inwoners opgeroepen om de hoofdstad niet te verlaten en enkele duizenden mensen in quarantaine geplaatst in woonwijken die als risicovol worden beschouwd.

De lokale autoriteiten maakten vandaag ook de quarantaine bekend van het kanton Anxin, 60 kilometer ten zuiden van Peking in de noordelijke provincie Hebei. Volgens de krant Global Times werden daar elf gevallen geïdentificeerd die verband hielden met de opleving van de epidemie in Peking. Slechts één persoon per huishouden mag nu eenmaal per dag naar buiten om voedsel en medicijnen te kopen.